• ryšulėlis šviežių burokėlių; • 3-4 agurkai; • ryšulėlis svogūnų laiškų; • 2-3 kiaušiniai, kelios bulvės; • beveik litras kefyro arba rūgpienio; • kelios šakelės krapų, • žiupsnelis druskos.
Šaltibarščių paruošimas: 1. Burokėlius gerai nuplaukite, palikite stiebelius ir šviežesnius, neperaugusius lapus, viską susmulkinkite, taip pat ir šakniavaisius. Užpilkite vandeniu ir šiek tiek apvirkite, kad burokėliai suminkštėtų. Nepervirkite – tegul išlieka kuo daugiau vertingųjų medžiagų. 2. Kol virs burokėliai, nuskuskite ir sudėkite virti bulves bei atidžiai nuplautus kiaušinius. 3. Kol apvirti burokėliai atvės, spėsite supjaustyti agurkus, svogūnus, krapus, išvirusius kiaušinius. 4. Supjaustytas daržoves ir pagardus bei kiaušinius sudėkite į didelį dubenį drauge su ne visai sausai nusunktais apvirtais burokėliais. 5. Užpilkite kefyru (rūgpieniu), berkite žiupsnelį druskos. 6. Per tą laiką išvirusios bulvytės taps gardesnės, jeigu ir joms teks šiek tiek kvepiančių krapų. 7. Išpilstykite į dubenėlius, papuoškite, kad mažiesiems būtų ne tik skanu, bet ir smagu – skanaus!