• Košytė su kiauliena

• kiaulienos liežuvis (virkite visą – tyrelei užteks pusės); • 1 vidutinio dydžio bulvė; • 1 vidutinio dydžio morka; • brokolio žiedynėlis.

Košytės su kiauliena paruošimas 1. Atkirai išvirkite liežuvį: pavirkite apie 10-15 minučių, tada nupilkite vandenį ir užpilkite šviežio vandens. Virkite lėtai, uždengę puodą, apie 1,5 valandos. Išvirusį liežuvį įmerkite į šaltą vandenį, kad lengviau nusiluptų jo odelė. 2. Likus liežuviui virti apie pusvalandį, į kitą puodą su verdančiu vandeniu sudėkite gabalėliais supjaustytą bulvę, morką ir virkite apie 15 minučių. 3. rie verdančių daržovių sudėkite supjaustytą brokolio žiedynėlį ir dar pavirkite apie 5-8 min. 4. Pusę liežuvio sutrinkite kartu su virtomis daržovėmis elektrine trintuve. 5. Jei makalainė per tiršta, ją atskieskite daržovių nuoviru arba paprastu virintu vandeniu. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto.