Baltagūžiai kopūstai mažyliui

Kopūstuose daug karoteno, vitaminų C, K, U, gausu B grupės vitaminų, kalio, kalcio, geležies ir kitų mineralinių medžiagų. Kopūstai gerina virškinimą, reguliuoja cholesterolio kiekį ir riebalų apykaitą organizme. Virtą ar nuplikytą kopūstą į makalaines su kitomis daržovėmis galite dėti nuo 6 mėnesių. Žalią smulkiai tarkuotą kopūstą mažyliui siūlykite nuo 1–2 metų. Raugintų kopūstų duokite kuo vėliau, ne anksčiau kaip 3 metų, kai mažylis mokės gerai sukramtyti ir organizmas bus pasirengęs suvirškinti tokį maistą. Sriubos galima duoti ragauti ir anksčiau, tačiau labai nedaug, nes gali pūsti pilvuką. Svoris: 1 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto lapas – 60–70 g. Sezoniškumas Lietuvoje: ankstyvųjų kopūstų derlius – birželio pabaigoje–liepos pradžioje; vėlyvųjų kopūstų derlius – rugsėjo–spalio mėnesiais. SVARBU: – nuo kopūstų mažyliui gali pūsti pilvuką. Tai pastebėję, kopūsto duokite mažiau ar kuriam laikui atsisakykite; – tinka užkietėjus viduriukams.