Žuvies tyrelė kvepianti apelinais

Paįvairinkite mažylio pietų meniu kiek netradicinio skonio – apelsinais kvepiančia – žuvies makalaine. Medikai rekomenduoja apelsinus ragauti mažyliams tik nuo 1 metukų dėl jų savybės alergizuoti, bet jeigu apelsinai alerginių reakcijų mažyliui nesukėlė – kodėl gi neparagavus?

• gabalėlis žuvies filė (tiks mažylio mėgiama ir išragauta); • 0,5 morkos; • keli griežinėliai cukinijos; • 0,5 apelsino.

Paruošimas: 1. Žuvį išvirkite garuose, atsikirai nuo daržovių. 2. Sudėkite virti morkas, joms kiek suminkštėjus – griežinėliais pjaustytas cukinijas. 3. Garuose ištroškintą žuvį uždėkite ant bebaigiančių virti daržovių (daržovių sultinio turėtų būti prikaistuvyje tik truputis, kad daržoves vos apsemtų). Jei žuvis turi ašakų, jas išrinkite. 4. Tada užpilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis ir viską dar truputį, uždengę prikaistuvį, patroškinkite (kad vos virtų), o nukaitę – leiskite pastovėti. 5. Sutrinkite produktus į rupesnę tyrelę kartu su apelsinais kvepiančiu sultiniu arba jau gerai mokančiam kramtyti mažyliui produktus išgriebkite iš sultinio ir pateikite tik truputį susmulkintus. Skanaus, mažyliai!