Kaip pasigaminti namuose traškučius?

„Mamyte, ir ką skanaus iš jo pagaminsi?“ – žiūrėdamas į žiedinį kopūstą užklausė mažylis. Atsakiau jam: traškučius su sūriu. – „O, geras!“ Kartais tie „traškučiai su sūriu“ gaunasi traškesni, kartais – minkštesni, bet jie skanūs, nes – iš daržovių.

• trečdalis žiedinio kopūsto; • gabalėlis sviesto; • sauja-dvi maltų džiūvėsėlių; • gabalėlis fermentinio sūrio; • mėgstamų prieskonių.

Paruošimas: 1. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynėliais, apvirkite 5 min. pasūdytame vandenyje. 2. Sviestą ištirpinkite, apšlakstykite juo apvirtus ir nuvarvintus žiedinius kopūstus, apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir džiūvėsėliais (tą lengviausiai padarysite dubenyje su dangčiu, lengvai pajudinant dubenį, kad žiedynėliai tolygiai apsivoliotų prieskoniais ir džiūvėsėliais). 3. Suberkite paruoštus žiedinius kopūstus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laispnių temp., 10-15 min. 4. Bebaigiant kepti apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanaus, mažyliai!