Varškės apkepas su žiediniais kopūstais

Vasara, vasara… Kai taip norisi lengvų, greitai paruošiamų patiekalų, siūlome jums paragauti šią žiedinių kopūstų apkepėlę / varškės apkepą su žiediniais kopūstais / užkeptus žiedinius kopūstus – kaip bepavadintum, skonis išliks toks pat puikus!

• 200 g varškės; • 500 g žiedinio kopūsto; • 2 kiaušiniai; • 2 valgomieji šaukštai manų; • gabalėlis sviesto; • truputis druskos ir jūsų mėgstamų prieskoninių žolelių ar prieskonių; • ferm. sūrio – 150 g (apibarstymui)

Paruošimas: 1. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite, sulaužykite žiedinėliais, apvirkite apie 8 min. 2. Į varškę sudėkite ištirpintą sviestą, suberkite manus, sudėkite kiaušinius, jūsų pasirinktus prieskonius, druską, viską gerai išmaišykite. 3. Fermentinį sūrį sutarkuokite ir palikite apibarstyti prieš baigiant kepti (pastarąjį kartą šį žingsnį visai pamiršome, bet mažyliams jo net nereikėjo). 4. Į kepimo formą (išteptą sviestu) sudėkite apvirtus ir nusunktus žiedinius kopūstus, užpilkite varškės mase (šį kartą mes kepėme šią užkepėlę keksiukų formelėse – rezultatas puikus: silikoninei formelei nereikia jokių papildomų riebalų, patogu iškepusią užkepėlę paimti į rankas, ir svarbiausia – vis kažkas naujo ir žaismingo). 5. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, apie 30 min. 6. Bebaigiant kepti, užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (arba ne:) – bus dar sveikiau! Skanaus, Mažyli!