Vištienos užkepėlė su bulvių koše

• gabalėlis vištienos filė; • 1 morka; • nedidelis svogūnas; • 4-6 nedidelės bulvės; • 1 stiklinė grietinėlės; • šlakelis pieno – bulvių košei; • gabalėlis fermentinio sūrio; • mėgiamų prieskonių.

Vienintelis užkepėlių minusas, kad išėmus jas iš indo kuriame kepė, vaizdas nebėra toks gražus. Tačiau mažyliui valgyti iš indo, ištraukto iš orkaitės, gan pavojinga, nes jis ilgai dar būna labai karštas. Iš nurodytų produktų pagaminsite dvi porcijas. Paruošimas 1. Kepimo indą ištepkite aliejumi. 2. Sudėkite virti bulves. 3. Vištienos filė supjaustykite smulkiais gabalėliais, paskaninkite mėgstamomis žolelėmis ar prieskoniais ir sudėkite į kepimo indą. 4. Morkas sutarkuokite burokine tarka, smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite daržoves ant vištienos. 5. Grietinėlę kiek paplakite ir pilkite į kepimo indą ant vištienos, daržovių. 6. Išvirusias bulves sugrūskite, įliekite šlakelį pieno, galite įmaišyti smulkintų krapų šakelių (jei turite šaldiklyje) ir užklokite bulvių koše visus kepimo inde sudėtus ingredientus. 7. Užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. 8. Dėkite paruoštas užkepėles į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę ir kepkite, iki sūris gražiai apkeps. Skanaus, Mažyli!