Vištienos sriuba su pomidorais

• gabalėlis vištienos krūtinėlės (apie 60-70 g.); • 1 saujelė ryžių; • 1 pomidoras; • keli griežinėliai poro; • žiupsnelis druskos, žolelių.

Pomidoras mums dažniausiai asocijuojasi su salotomis, garnyru ar tiesiog saldžiu kąsniu močiutės darže. Tačiau ši daržovė – puikiai dera ir sriuboje, suteikia rūgštelės ir paįvairina skonį. Paragaukite. Paruošimas 1. Vištienos paruošimai galimi du. Arba ją tiesiog išvirkite atskirai nuo kitų produktų, o paskui susmulkinkite, arba susmulkinkite dar žalią ir virkite suformuotus kukuliukus. 2. Į verdantį vandenį (maždaug 2 stiklinės) kitame puode įberkite perplautus ryžius ir ant silpnos ugnies pavirkite apie 10 min. 3. Tuomet įdėkite keletą griežinėlių poro, gabalėliais supjaustytą pomidorą (be odelės, kurią nulupsite pomidorą 15 sekundžių įmerkę į verdantį, o po to – į šaltą vandenį), įberkitę trupinėlį druskos, prieskoninių žolelių ir dar pavirkite apie 10 min. 4. Tuomet viską (kartu su vištiena) sutrinkite smulkintuvu, kiek ūgtelėjusiam mažyliui pakaks sutrinti mėsytę. Dar didesniam krūtinėlę supjaustykite gabaliukais arba patiekite su kukuliukais. Skanaus, Mažyli! Už šį receptą dėkojame mamytei Viktorijai!