Skanus, lengvai pagaminamas vasarinis pyragas su uogomis ir obuoliais.

Kol turgeliuose dar pilna miško ir sodo gėrybių, kas gali būti skaniau už namuose keptą ir vasara kvepiantį pyragą… Populiarumo sulaukti su šiuo pyrago išties labai lengva – tik reikia paskubėti, nes lėkštė ištuštėja akimirksniu!

• 4 kiaušiniai
• stiklinė cukraus ir sauja-dvi pabarstyti vaisiams, uogoms
• 1,5 stiklinės miltų
• 2 arb.š. kepimo miltelių
• šaukštas aliejaus
• obuolių (3-4 vnt.), aviečių, mėlynių arba šilauogių (1,5-2 stiklinės)
• truputis cinamono

Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
2. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais – tuomet išmaišykite su kiaušinių ir cukraus plakiniu.
3. Gerai išmaišius tešlą, dar įliekite šaukštą aliejaus.
4. Nuplaukite ir paruoškite vaisius: smulkiai supjaustykite obuolius, nusausinkite uogas.
5. Kepimui geriausiai tiks silikoninis indas, kad pyragas nepriliptų arba formą patepkite aliejumi, Ghi sviestu.
6. Suberkite į kepimo indą paruoštus vaisius, uogas – juos apibarstykite cukrumi, paskaninkite cinamonu ir supilkite tešlą.
7. Dėkite kepti į 180 laipsnių temp. įkaitintą orkaitę – 35-40 minučių.

Skanaus, mažyliai!