• 1 kg kopūsto; • 10 g druskos; • 100 g kvietinių miltų; • 1 sauja kviečių sėlenų; • mėgiamų prieskoninių žolelių (kumino, ciberžolės, asafetidos, garam masala).
Nesitikėjome, kad be mėsos ir kiaušinių virtuvėje galima pagaminti tokius stebuklus. Tačiau viešnagė į vegetarišką darželį Vilniuje „Šviesos slėnis“ mus nustebino. Plačiau apie jį parašysime kiek vėliau, tačiau šiuo kopūstų kotletukų receptu negalime nepasidalinti. Buvo skanu ne tik mums, bet ir vaikams. Paruošimas 1. Kopūstą sutarkuokite burokine tarka. 2. Suberkite likusius ingridientus ir viską išmaišykite rankomis. 3. Kai gaunasi vientisa masė, taip pat rankomis formuokite kotletukus, apvoliokite sėlenose ir kepkite ant Ghi sviesto keptuvėje. Maždaug po 8-10 minučių iš abiejų pusių. Galima kepti ir orkaitėje, bet vegetariško darželio “Šviesos slėnis” atstovai tikina, kad šie kotletukai skaniausi iškepti keptuvėje. 4. Juos skanu valgyti su kruopomis, bulvių koše ir daržovėmis. Mes skanavome su ryžiais (skanintais žiupsneliu ciberžolės ir juodgrūdės sėklomis). Skanaus, Mažyli! Iš šio kiekio pagaminsite pietus visai šeimynai. Kotletukai skanūs ir atvėsę.