Varškėtukai

• 200 g varškės; • 3-4 šaukštai avižų dribsnių; • 1 kiaušinis.

Varškėtukų paruošimas 1. Visus produktus sumaišykite ir formuokite varškėtukus (lengviausiai suformuoti rutuliukus rankomis, prieš tai jas suvilgius vandeniu). 2. Atminkite: kuo minkštesnė tešla – tuo minkštesni ir lengviau mažyliui sukramtomi varškėtukai. 3. Sudėkite varškėtukus į verdantį vandenį. Kai iškils, ant silpnos ugnies pavirkite apie 5 min. Skanu su trintomis uogomis, natūraliu jogurtu ar grietine, ūgtelėjusiems mažyliams retsykiais galite leisti pasmaguriauti apliejant kondensuotu pienu. Avižų dribsnius galite pakeisti saujele kita miltų – jų berkite tol, kol varškėtukų tešla nekibs prie rankų. Bet nepadauginkite, kad varškėtukai netaptų labai kieti. Skanaus, Mažyli!