Trinta žirnelių sriuba

• 3-4 šaukštai šaldytų žirnelių; • keli griežinėliai poro; • 1 saujelė ryžių; • truputis sviesto ar grietinėlės; • riekelė baltos duonos (skrebučiams) • 2 stiklinės vandens.

Ar vasarą užsišaldėte žirnelių? Kai už lango taip niūru ir pilka, spalvų Jūsų ir Jūsų mažylių kasdienybei suteiks ši žalia žirnių sriuba. Ne tik gražu, bet sotu ir šilta. Paruošimas 1. Į verdantį vandenį sudėkite virti ryžius (prieš tai perplautus vandeniu). 2. Ryžiams pavirus 10 minučių, į puodą sudėkite žirnelius, smulkiai supjaustytus porus ir viską dar 10-12 min. pavirkite. 3. Viską sutrinkite blenderiu, įpilkite šlakelį grietinėlės ar įdėkite gabalėlį sviesto ir viską išmaišykite. Prieš patiekiant užberkite orkaitėje apskrudintų pyrago skrebučių. Skanaus, Mažyli!