• 1,5 stiklinė vandens; • 2 saujos kubeliais pjaustyto moliūgo; • 1 bulvė; • 1 griežinėlis svogūno; • 1 šakelė krapų; • 1 saujelė manų kruopų; • šlakelis grietinėlės; • 1 saujelė tarkuoto fermentinio sūrio ar paruoštų duonos skrebučių.
Jeigu reikėtų rinkti gražiausios spalvos patiekalą, geltonai oranžinė (priklausomai nuo moliūgo) moliūgų sriuba, be abejo, būtų tarp lyderių. Kadangi moliūgų dabar daug ir įvairių dydžių, oranžinei spalvai virtuvėje pats metas. Paruošimas 1. Į verdantį vandenį sudėkite virti kubeliais pjaustytą bulvę, smulkiai supjaustytą svogūną ar porą, laurų lapelį (neužmirškite jo išimti prieš trindami sriubą). 2. Po 7–8 min. suberkite paruoštus virti moliūgus ir prieskonines žoleles. 3. Dar po 5–6 min., baigiant virti produktams, įberkite saujelę manų kruopų, pamaišykite ir po kelių minučių nukelkite puodą nuo ugnies. 4. Daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu ir pagardinkite įmaišydami šlakelį grietinėlės, užbarstydami saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar paruoštų skrebučių. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto