Sviestiniai sausainukai

• 1 kiaušinis; • 100 g sviesto; • 0,5 stiklinės cukraus; • 1 kupina stiklinė miltų; • truputis vanilinio cukraus.

Ir maistas, ir žaislas. Ir vaikui, ir mamai. Ir su pienu, ir su arbata. Ir gaminti galite kartu. Tereiks tik įdomių formelių. Paruošimas 1. Kiaušinį ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Atskirai išsukite kambario temperatūros sviestą, sumaišykite su kiaušinio plakiniu, suberkite miltus ir minkykite tešlą (ji turi nekibdama prie rankų sulipti į didelį kamuoliuką). Jei vis dėlto trūks, įberkite dar 1–2 saujeles miltų. 3. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandėlei įdėkite į šaldytuvą. 4. Išėmę iš šaldytuvo iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite norimomis formomis arba specialiomis formelėmis išspauskite žaismingus sausainiukus. 5. Dėkite paruoštus sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto