• apie 150 g tarkuoto fermentinio sūrio; • 1 kiaušinis; • 5–6 šaukštai miltų; • apie 70 g sviesto.
Patogus užkandis smulkiems mažylių pirščiukams. Galite improvizuoti su formomis. Pradžiuginsite ir savo vaiką, ir jo draugus. Sūrio lazdelių paruošimas 1. Sviestą gerai ištrinkite su miltais, suberkite tarkuotą sūrį. 2. Kiaušinį išplakite ir šlakelį atidėkite – juo aptepsite paruoštas sūrio lazdeles. Likusį kiaušinį supilkite į sūrio ir miltų tešlą. 3. Tešlą gerai išminkykite. Jei ji per minkšta kočioti, įberkite dar saujelę miltų, o jei per kieta, įpilkite šlakelį virinto vandens. 4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. 5. Supjaustykite 2–3 cm juostelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite jas likusiu kiaušinio plakiniu. 6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite lazdeles apie 8–10 min., kol gražiai pagels. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės nuotr.