• 100 g špinatų; • 250 g miltų; • 1 kiaušinis; • 0,5 pakelio mielių; • 100 g varškės; • 50 g kietojo sūrio • 40 g sviesto.
Atrodo kaip desertas, bet daug naudingesnis. Puikiai tiks užkandžiui ar netradicinei vakarienei. Paruošimas 1. Špinatus nuplaukite ir maždaug 8 minutėms dėkite virti į verdantį, kiek pasūdytą, vandenį. 2. Pavirusius špinatus nupilkite į kiaurasamtį. Nuvarvinkite ir dėkite į indą. Pilkite išlydytą sviestą, kiaušinį, varškę ir viską gerai išmaišykite. 3. Kitame inde gerai imaišykite sausus produktus: miltus, mieles, tarkuotą sūrį ir žiupsnelį druskos. 4. Kartu sumaišykite abiejų indų turinį ir gautą masę pilkite į keksiukų formeles. Pripildykite beveik pilnas, nes jie neiškils taip, kaip kyla saldūs keksiukai. 5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Mes keksiukus papuošėme bulvių koše. Skanaus, Mažyli!