
Kviečiame išsikepti šį žalią pudingą, kuris šparagų (dažniau vadinamų „smidrais“) dėka – prisotintas baltymų, ląstelienos, įvairių vitaminų, mineralų, karotino ir kitų maistingųjų medžiagų.
• 200 g šparagų (smidrų); • 200 g grūdėtos varškės; • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (džiugo, parmezano); • 3 kiaušiniai; • truputis druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių; • 1 šaukštelis sviesto (kepimo formoms patepti).
Šparagų (smidrų) pudingas – paruošimas:
1. Šparagų kietuosius galus nupjaukite ir apvirkite 5 minutes.
2. Nusunkę vandenį, juos sutrinkite trintuve (blenderiu) kartu su kitais produktais: varške, sūriu, kiaušiniais ir prieskoniais, kad gautųsi puri kreminė masė.
3. Pilkitę gautą masę į mažus, sviestu pateptus indelius ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.
P.S. iškepusį šparagų pudingą galite išversti iš kepimo formelės į lėkštutę, kad mažylis valgydamas nepriliestų prie orkaitėje įkaitusio kepimo indo ir nenusidegintų.
Skanaus, Mažyli!