• Slyvų pyragas




• 400 g miltų; • 1 šaukštelis kepimo miltelių; • 3 kiaušiniai; • 1 pakelis sviesto; • 200 g cukraus; • 1 kg slyvų.

Namai šiuo tobulu slyvų pyragu pradeda kvepėti rugpjūtį ir kvepia, kaimynus erzina tol, kol nuo medžių nurenkamos paskutinės lietuviškos slyvos… Paruošimas 1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 2. Į trynius berkite miltus, kepimo miltelius ir sutarkuokite sviestą. Tešlą maišykite, vėliau minkykite. 3. 1/3 tešlos dėkite trumpam į šaldytuvą. Likusia tešla plonai išklokite sviestu išteptą pyrago skardą (tiek dugną, tiek šonus). 4. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir gražiai, perpjauta pusele į apačią, dėliokite ant tešlos. 5. Į kiaušinių baltymus supilkite cukrų ir gerai išplakite. Gautą masę supilkite ant slyvų. 6. Ant viršaus burokine tarka užtarkuokite šaldytuve bususį tešlos likutį. 7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Skanaus, Mažyli!