• 2 bulvės; • nemažas gabalas moliūgo (jo turi būti daug); • 2 skiltelės česnako; • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; • šlakelis grietinėlės; • žiupsnelis druskos ir pipirų.
Ši sriuba su orkaitėje keptais moliūgais – mums pati skaniausia. Ne tik vaikams. Puodas ištuštėja labai greitai. Paruošimas 1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite žievę, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 2 cm storio gabalėliais. 2. Dėkite į skardą, pabarstykite druska, pipirais, berkite susmulkintas česnako skilteles, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 20-30 minučių dėkite į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių). 3. Kol moliūgai keps, nuskuskite bulves ir virkite pasūdytame vandenyje. 4. Kai moliūgai suminkšės, dėkite juos į puodą su bulvėmis, nupilkite į lėkštę dalį vandens ir viską susmulkinkite blenderiu. 5. Įpilkite šlakelį grietinėlės ir leiskite sriubai užvirti. Jeigu ji atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek bulvių nuoviro. Skanu su tarkuotu sūriu. Skanaus, Mažyli!