Lengvas pudingas su sausainiais ir varške

Lengva šilta užkandėlė – skanu su jogurtu, trintomis uogomis, nors ne mažiau skanu valgyti ir vieną pudingą, be jokių papildomų gardėsių, tik užgeriant gurkšneliu kitu pieno ar arbatos.

• 4-5 („Gaidelis“ tipo) sausainiai; • 1 kiaušinis; • šlakelis pieno (sausainiams ištirpinti); • 2-3 šaukštai varškės; • žiupsnelis cukraus; • truputis sviesto ir manų – indui pabarstyti.

Paruošimas 1. Sausainius sutrupinkite ir užpilkite pienu, kad suminkštėtų. 2. Tuomet įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, cukrų. 3. Viską gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje, sviestu išteptame ir manais ar džiūvėsėliais pabarstytame kepimo inde – 200 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 min. Žinoma, kepimo laikas priklausys ir nuo to, kokios formos inde kepsite – jei indas platesnis, ir pudingas bus plonesnis, tai iškeps žymiai greičiau palyginti su mažu indu, kai pudingas bus storesnis. 4. Lengviausia patikrinti, ar pudingas jau iškepė – įbesti į jį šakutę ar ploną medinį pagaliuką – jeigu neaplipo, vadinasi pudingas iškepęs. Skanu su jogurtu, trintomis uogomis, nors ne mažiau skanu valgyti ir vieną pudingą, be jokių papildomų gardėsių. Skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą. Skanaus, Mažyli!