• Ryžių troškinys su avinžirniais


ryžiai (200-300 g); nedidelė cukinija; skardinė konservuotų avinžirnių; nedidelė galvutė svogūno, skiltelė česnako; gabalėlis fermentinio sūrio; aliejus (troškinti daržoves); mėgiamos prieskoninės žolelės.

Troškinio paruošimas 1. Uždėkite virti ryžius. 2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir, sudėkite griežinėliais ar kubeliais supjaustytą cukiniją (jei cukinija nedidelė, žievelės nulupti nereikia), leiskite ant silpnos ugnies troškintis. Už kelių minučių suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir nusunktus avinžirnius. Leiskite kelias minutes daržovėms dar troškintis, užberkite mėgiamų prieskoninių žolelių, truputį druskos. Nukaitus nuo ugnies daržoves uždenkite dangčiu, palaikykite, iki baigs virti ryžiai. 3. Išvirusius ryžius sumaišykite su baigusiomis troškintis daržovėmis ir užberkite saujelę kitą tarkuoto fermentinio sūrio.