Ryžių pyragėliai

• 500 g migdolų pieno; • 120 g ryžių; • 2 kiaušiniai; • 50 g cukraus; • 5 g ryžių rakmolo; • uogienė paskaninimui.

Puikus skanėstas negalintiems ar nenorintiems valgyti kviečių miltų ar tiesiog norintiems paįvairinimo. Desertas panašus į keksiukus, bet – be tradicinės jų tešlos. Ryžių pyragėlių paruošimas 1. Į puodą supilkite migdolų pieną ir jame 25 min. virkite ryžius. Išvirusius palikite kelioms minutėms pabrinkti. 2. Į išvirusius ryžius dėkite kiaušinius, cukrų, ryžių krakmolą (tinka ir kukurūzų) ir viską gerai išmaišykite. 3. Gautą masę pilkite į silikonines ar kitokias keksiukų formeles ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min. 4. Rekomenduojame valgyti kiek atvėsintus, bet dar šiltus. Skanu su namine uogiene. Atvėsę pyragėliai pakeičia spalvą ir tampa nebe tokie gražūs, bet tokie pat skanūs. Skanaus, Mažyli!