kynvos salotos su ridikėliais

• 5 šaukštai bolivinės balandos (kynvos); • 1 sauja anarkadžių riešutų; • 5 ridikėliai; • 5 maži pomidoriukai; • 1 agurkas; • 1šaukštelis citrinos sulčių; • šviežių petražolių, mėtų lapelių; • žiupsnelio druskos; • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.

Sotus, bet kartu ir gaivus vasaros patiekalas visai šeimai. Tinka alergiškiems kviečiams, jeigu turite šeimoje alergiškų riešutams, salotos skonio nepraranda ir be jų.

Ridikėlių ir kynvos salotos – paruošimas

1. Bolivinės balandos kruopas nuplaukite ir virkite 15 minučių pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies uždengtame puode. Prieš verdant vandens turi būti dvigubai daugiau nei kruopų. Jeigu verdant patite, kad jo trūksta, įpilkite dar. Kai kruopos išvirs, palikite dar kelioms minutėms pabrinkti ir išpilkite į lėkštę, kad atvėstų.

2. Kol virs kruopos, kubelias supjaustykite pomidoriukus, agurką, riekelėmis ridikėlius.

3. Anarkadžių riešutus pakepinkite keptuvėje be aliejaus kelias minutes ir pravėsius kiek pasmulkinkite šaukštu ar peiliu.

4. Kai kynva atvės, berkite daržoves, riešutus, skaninkite smulkintomis petražolėmis, pilkite šlakelį citrinos sulčių ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Skanaus, Mažyli!