• 0,5 kg varškės; • 0,5 indelio kondensuoto pieno; • 3 kiaušiniai; • 1 stiklinė miltų; • 0,5 stiklinės cukraus; • 1 pakelis sviesto.
Kas jau kas, bet mes tikrai žinome, kad MAMOS niekada neturi daug laisvo laiko. Todėl mėgstame greitus ir paprastus receptus. Šis varškės pyragas – būtent toks. Ypatingai tinkantis vėsiems rudens ir žiemos vakarams, nes valgomas šiltas. Nors labai skanus ir pravėsęs. Jį drąsiai galima vadinti ir varškės apkepu, o cukraus ir kondensuoto pieno galima pilti mažiau. Paruošimas 1. Pirmiausia paruoškite trapią tešlą: į dubenį supilkite miltus, cukrų, sutarkuokite sviestą ir rankomis minkykite kol gausite krūvą trupinių. 2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite gautus trupinius. 3. Į dubenį dėkite varškę, kondensuotą pieną, kiaušinius ir viską išmaišykite blenderiu. 4. Gautą masę pilkite ant trupinių ir maždaug valandą kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje. Labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanaus, Mažyli!