• 2 gabalėliai mėgiamos žuvies filė; • ryšulėlis smidrų; • 3 šviežios morkytės; • migdolų drožlės; • šlakelis alyvuogių aliejaus; • 0,5 citrinos, truputis druskos, pipirų, provanso žolelių mišinio.
Paruošimas: 1. Žuvį nuplaukite ir dėkite į skardą. 2. Pabarstykite truputį druskos, pipirų ir žolelių, apšlakstykite aliejumi, galite įpilti ir šlakelį vandens. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min. 3. Įdėję kepti žuvį, paruoškite daržoves: nuskuskite ir šiaudeliais supjaustykite morkas, nupjaukite kietus smidrų galiukus. 4. Dėkite į kitą skardą, ant jų išspauskite citrinos sulčių, pabarstykite migdolų drožlių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir rankomis kiek pamaišykite. Kepkite greta žuvies, toje pačioje orkaitėje apie 20 min. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto