Naminis tepamas varškės sūrelis

• 200 g varškės (puikiai tiks namie pagaminta); • 0,5 nubraukto šaukštelio sodos; • 1 kiaušinio trynys; • 2 šaukštai grietinės ar natūralaus jogurto; • gabalėlis sviesto (vyšnios dydžio).

Ką Jūsų mažylis mėgsta tepti ant duonelės, trapučių ar duoniukų? Išbandykite naminį tepamą varškės sūrelį. Paruošimas 1. Varškę gerai ištrinkite (per sietelį, šakute ar trintuve) su užbarstyta soda ir palikite 10–15 min. pastovėti. Galite kartais pamaišyti. 2. Kiaušinio trynį išplakite su grietine ar jogurtu ir sumaišykite su varškės mase. 3. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite maišydami karšto vandens vonelėje arba puode ant silpnos ugnies, kol masė visiškai išsilydys. Tuomet nukelkite nuo viryklės. Galite įmaišyti keletą šakelių smulkintų krapų ar kitų mažylio mėgstamų prieskoninių žolelių. 4. Sūreliui skirtą formą patepkite sviestu (kad nepriliptų), sudėkite į ją paruoštą varškės lydinį ir palikite ramiai atvėsti. Vėliau įdėkite į šaldytuvą. Labai skanu su duona, duoniukais, taip pat galite pagardinti verdamas sriubas ar sumaišyti su virtais makaronais. Ugtelėjusiems mažyliams galite įdėti po šaukštelį (mažomis porcijomis) tepamo sūrelio į saldainių formeles – bus smagu patiems užsitepti ant duonos, duoniukų. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto