• 100 g tarkuotos morkos; • 100 g tarkuoto saliero; • 100 g tarkuoto moliūgo; • 50 g ryžių dribsnių; • 2-3 šaukštai ryžių miltų; • 1 saujelė mėgiamų sėlenų. • žiupsnis druskos, mėgiamų žolelių.
Daržovių kotletai – paruošimas
1. Morką, salierą ir moliūgą sutarkuokite morkine tarka (smulkesnė nei burokinė, bet ne pati smulkiausia).
2. Viską paskaninkite druska ir mėgiamais prieskoniais. Mums gamintus kotletukus, darželio virėja Svetlana gardino smulintais lauro lapeliais, petražolėm, krapais, ciberžole ir pipirais).
3. Į tarkį dėkite ryžių dribsnius, ryžių miltus ir viską sumaišykite į vientisą masę.
4. Rankomis formuokite daržovių kotletukus ir apvoliokite juos sėlenose.
5. Kepti šiuos kotletukus galima dviem būdais: uždengtoje keptuvėje ant ghi sviesto – po 10 minučių iš abiejų pusių. Arba orkaitėje (silikoninėje skardoje arba kitoje ant sviestinio popieriaus) 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
6. Patiekti šiuos daržovių kotletus galima su ryžiais, daržovėmis ar kitais pamėgtais garnyrais.
Skanaus, Mažyli!