Sveikesni moliūgų blyneliai

• riekelė moliūgo;
• 1 obuolys;
• 1 kiaušinis;
• 0,5 stiklinės pieno;
• sauja razinų (kelias minutes pamirkytų karštame vandenyje);
• 3-4 šaukštai miltų;
• truputis cukraus, žiupsnelis druskos;
• 0,5 šauštelio kepimo miltelių.

Šie moliūgų blyneliai – mums tikras atradimas. Labai purūs ir skanūs ne tik vaikams. Patiko ir mums. Tad jei Užgavėnių blynus dar tik kepsite, pabandykite šiuos.

Paruošimas

1. Moliūgą (be žievės) sutarkuokite burokine tarka.
2. Obuoliui nulupkite žievę, išskobkite šerdį ir taip pat sutarkuokite burokine tarka.
3. Kiaušinį – kitame dubenyje – išplakite su cukrumi, druska, pienu.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sumaišykite su kiaušinio/pieno plakiniu.
5. Suberkite į tešlą moliūgus, obuolius ir razinas.
6. Jei tešla pasirodys per skysta (jei sunku blynelį keptuvėje apversti, jis lengvai lūžta), tuomet įdėkite dar miltų, o jei atrodys per kieta – truputį praskieskite pienu ar vandeniu).
7. Skanu su trintomis uogomis, jogurtu.

Skanaus, Mažyli!

Pastaba: iš šio kiekio tešlos blynukų iškepsite 2 keptuves, tad užteks ne tik Mažyliui 🙂