Makaronų apkepas su vištiena ir žiediniais kopūstais

• vištienos file (200 g) ir truputis aliejaus (kepimui); • 250 g makaronų; • nedidelis žiedinis kopūstas; • gabalėlis (40-50 g) sviesto; • 1 valgomasis šaukštas miltų; • 0,5 litro pieno; • 200 g kietojo tarkuoto sūrio. 

Apkepo paruošimas: 1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis ar mažais gabalėliais (pagal nuotaiką) ir apkepinkite aliejuje, pagardinkite mėgstamais prieskoniais. 2. Makaronus apvirkite (reikiamą virimui laiką sutrumpinkite 2-3 min., kad nebūtų per minkšti), išvirusius perliekite šaltu vandeniu. 3. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynėliais, taip pat kelias minutes apvirkite, kad truputį suminkštėtų – nukėlus nuo ugnies suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu. 4. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą, jam užvirus – suberkite miltus ir nuolat maišant ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol gausite vientisą sviesto ir miltų masę. Pamažu supilkite pašildytą (labiau karštą) pieną ir maišykite, kol padažas taps tirštokas. Nukaitus nuo ugnies padažą pagardinkite mėgstamais prieskoniais (pipirais, muskatu ar kt. jūsų mėgstamais), trupučiu druskos ir suberkite pusę kiekio tarkuoto sūrio, gerai išmaišykite. 5. Vištieną, makaronus, žiedinius kopūstus įmaišykite į paruoštą padažą ir sukrėskite paruoštą masę į trupučiu sviesto ar aliejaus išteptą kepimo indą. Viršų pabarstykite likusiu sūriu ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti apie 35 min., kol sūris išsilydys ir paviršius truputį apskrus. Iškepusį apkepą neskubėkite pjaustyti – leiskite jam bent 5-10 min. pastovėti orkaitėje, kad truputį sutvirtėtų. Gaminome šeimynai (2 dideliems ir 2 mažiems) – neįveikėm, tad ruošiamą kiekį galite dalinti perpus. Skanaus, Mažyli!