• 300-400 g makaronų; • 2 vidutinio dydžio morkos; • 1 pomidoras; • 250-300 g šparaginių pupelių; • 1 vidutinio dydžio poras; • aliejus (daržovėms troškinti); • mėgiamos prieskoninės žolelės, skiltelė česnako ir citrinos.
Makaronų troškinio paruošimas 1. Šparagines pupeles gerai nuplaukite, nupjaukite ar nuskinkite kotelius ir apvirkite apie 10–15 minučių kartu su gerai nuplautomis ir nuskustomis morkomis. 2. Užvirinkite prikaistuvį vandens makaronams virti. 3. Išvirus daržovėms, jas supjaustykite smulkiais gabalėliais ir suberkite į keptuvėje įkaitintą šlakelį aliejaus. Suberkite griežinėliais pjaustytus porus, smulkiai pjaustytą česnaką, gabalėliais pjaustytą pomidorą (be žievelės), apiberkite mėgiamais prieskoniais, trupučiu spaustų citrinos sulčių ir leiskite daržovėms kelias minutes troškintis ant silpnos ugnies, kol baigs virti makaronai. 4. Dėkite į lėkštę makaronų, ant viršaus – paruošto daržovių padažo ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, arba – viską sumaišykite į bendrą masę ir mėgaukitės makaronų troškiniu su daržovėmis. Skanaus, Mažyli!