• Tyrelė su triušiena ir moliūgu

• 100 g triušienos (kai išvirs, liks apie 50 g); • 1 vidutinio dydžio bulvė; • 1 vidutinio dydžio morka; • riekelė moliūgo.

Turbūt žinote, kad vertingiausia mažyliams ‒ liesa jaunų gyvūnų ir paukščių mėsa. Triušiena, paprastai, atsiduria vertingiausiųjų sąrašo viršūnėje. Ne tik dėl savo maistinių savybių, bet ir dėl to, kad ji tinka į alergijas linkusiems mažyliams. Paruošimas 1. Mėsą išvirkite atskirai nuo daržovių. Triušiena virs apie 30-40 min. 2. Į kitą prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite nuskustą ir nuplautą, gabalėliais supjaustytą morką, bulvę ir uždengę puodą virkite apie 15 min. 3. Tuomet įdėkite gabalėliais supjaustytą moliūgo riekelę be žievės ir dar pavirkite apie 5-8 min. 4. Išvirusius produktus sutrinkite elektrine trintuve į vientisą tyrę arba atskirai paruoškite dvi makalaines: morką su moliūgu ir bulvę su mėsa. 5. Tyreles galite praskiesti vandeniu, kuriame virė daržovės arba paprastu virintu vandeniu. Skanaus, Mažyli! Už receptą dėkojame mamytei Kristinai. Aidos Chlebinskaitės foto.