Košytė su su jūros lydeka

• gabalėlis jūros lydekos filė (tinka ir šaldyta, tik prieš gaminant būtina lėtai atšildyti); • 1 bulvė; • sauja žirnelių (tinka šaldyti); • sauja kukurūzų (tinka šaldyti); • 3 griežinėliai poro.

Pagalvojome, kad senokai dalijomės receptu su žuvimi. O medikai rekomenduoja žuvį mažyliams valgyti bent du kartus per savaitę. Pabandykite šią makalainę/košytę su jūros lydeka. Tiks ir bet kurios kitos mažylio mėgiamos žuvies gabalėlis. Paruošimas 1. Supjaustykite nuskustą bulvę, sudėkite į puodą. Tada dėkite žirnelius, kukurūzus, poro griežinėlius ir ant daržovių ar specialaus sietelio uždėkite žuvies filė gabalėlį (nepripilkite daug vandens – geriau, kad žuvis virtų garuose). 2. Uždengę puodą ant silpnos ugnies virkite apie 20 min. 3. Išėmę žuvies gabalėlį, peiliu ir šakute ją suplėšykite į smulkius gabalėlius, tuo pačiu išrinkdami visas ašakas. Tuomet viską sutrinkite smulkintuvu į vientisą makalainę. Galite paskaninti sviestuku ar aliejumi. Skanaus, Mažyli!