• 1 kiaušinis; • 1 šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos; • šlakelis pieno; • 1 šaukštas aliejaus ar lydyto sviesto; • 1 stiklinė vandens; • 6–7 kupini šaukštai miltų; • sauja aguonų.
Blynai, lietiniai, vafliai…šiuos pageidavimus turbūt girdėjote ne kartą. O ar bandėte kada mažylio lėkštėje patiekti štai tokį paslaptingą ryšulėlį? Tegul paspėlioja, kas viduje…Vieną kartą tegul randa varškės įdarą, kitą – uogų ar vaisių… Paruošimas 1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įpilkite pieną, aliejų (lydytą sviestą), įberkite truputį druskos. 2. Įpilkite truputį vandens ir maišydami suberkite miltus, kad tešla būtų tiršta ir išsisuktų visi gumuliukai. 3. Pabaigoje supilkite likusį vandenį, kad tešla taptų skysta ir suberkite verdančiu vandeniu 1-2 kartus nuplikytas aguonas. 4. Aliejuota servetėle ar šepetėliu sutepkite keptuvę, gerai įkaitinkite ir samteliu pilkite lietinių tešlą. Apkepkite lietinius iš abiejų pusių. 5. Kai iškepti lietiniai pravėsta, ant jų dėkite įdarą, susukite į ritinėlį, vokelį ar krepšelį ir apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Iš šios tešlos iškepsite 4–5 lietinius. Toliau pateikiami įvairūs įdarai šiam skaičiui lietinių. Į lietinį vidutiniškai telpa 1 šaukštas įdaro.
Vietoj pieno galite naudoti kefyrą, pasukas, grietinę ar natūralų jogurtą.
Varškės įdarui reikės: • 150–200 g varškės; • 1 kiaušinio; • 1 šaukšto cukraus; • žiupsnelio vanilinio cukraus ir cinamono. Paruošimas: varškę gerai ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Galite įberti saujelę vandenyje išmirkytų razinų arba varškę sumaišyti su kubeliais pjaustytu obuoliu, sutrintu ar pjaustytu bananu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės nuotr.