Lęšių-moliūgų košytė

• 0,5 stiklinės lęšių; • riekelė moliūgo; • 1 bulvė; • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Košytės paruošimas 1. Suberkite į verdantį vandenį lęšius (prieš tai kelias valandas pamirkytus, kad greičiau išvirtų) ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Išvirusius nusunkite per kiaurasamtį. 2. Kol lęšiai verda, atskirai išvirkite gabalėliais supjaustytą bulvę (apie 20 min.), baigiant virti sudėkite gabalėliais supjaustytą moliūgą (prieš tai nulupę žievę) ir pavirkite apie 5 min. 3. Išvirusius lęšius, bulvę ir moliūgą sutrinkite trintuve, įpilkite šiek tiek daržovių nuoviro, kad makalainė būtų kiek skystesnė, įmaišykite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Skanaus, Mažyli! Už receptą dėkojame mamytei Selmai. Aidos Chlebinskaitės nuotr.