Šis paprastas ir labai greitai paruošiamas patiekalas puikiai tiks ir šventiniam mažylių stalui ir tiesiog mažyliui užsinorėjus kokio užkandžio. Įdarui skirti ingredientai gali būti patys įvairiausi – atsižvelkite į mažylių skonį ir tos dienos nuotaiką!
• lavašas; • mėgiamo lydyto sūrelio; • salotų lapai; • virtas kumpelis; • krapų šakelė paskaninti.
Paruošimas: 1. Lavašą ištepkite lydytu sūreliu. 2. Dėkite virtą, plonai pjaustytą kumpelį (vietoj virto kumpelio puikiai tiks ir smulkiai pjaustyta / malta virta mėsa). 3. Klokite salotų lapus (jei mažylis mėgsta – galite paskaninti patiekalą jau užderėjusiais ridikėliais, supjaustytais plonais griežinėliais, krapų šakelėmis). 4. Suvyniokite lavašą su ingredientais į ilgą tubelę, suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę, ir dėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad kiek sustingtų. 5. Tuomet supjaustykite lavašo suktinį norimo dydžio gabalėliais, papuoškite suktinukus salotomis „laivelių burėmis“ ir skanaus, lavašo užkandukai paruošti!