Įdaryti obuoliai

• obuoliai; • produktai skirtingiems įdarams (žvilgt toliau).

Kai obuolių pilni krepšiai, namai negali nekvepėti obuolių pyragu. Bet jeigu kurią dieną šeimyna prašys kažko kito, gal pabandykite šį receptą? Gali gautis pusryčiai, pietūs, vakarienė arba tiesiog desertas. Viskas priklausys nuo poreikio ir turimų produktų. Paruošimas 1. Į paruoštus kepti obuolius įdėkite pasirinkto įdaro. 2. Išdėliokite obuolius skardoje (į ją galima įpilti šiek tiek vandens arba iškloti kepimo popieriumi). 3. Nupjautą obuolio viršūnėlę galite panaudoti kaip dangtelį įdarui pridengti – mažajam valgytojui tai bus staigmena: „Kas namelyje gyvena?“ arba „Atspėk, koks įdaras šiandien slepiasi obuoliuke?“. 4. Kepkite įdarytus obuolius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo pasirinkto įdaro: su varške, kruopų košės įdarais kepkite apie 15–20 min., su mėsa – apie 20–25 minutes. Paįvairinimas: įdarytus obuolius galite uždengti sluoksniuotos tešlos plutele. Tešlą iškočiokite, supjaustykite plonomis juostelėmis, supinkite jas obuoliukų viršuje, tešlos likučius nupjaukite. Prieš dėdami obuolius į orkaitę, sluoksniuotos tešlos kepurėles galite patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamų sėklomis ar aguonomis. Galite įdaryti ir perpus perpjautus bei išskobtus obuolius. Šitaip galima įdaryti ir kriaušes.

Kepti obuoliukai skanūs ir šilti, ir pravėsę.

  Obuolių įdarai (1 obuoliui – 1 šaukštas įdaro): • ištrinta varškė, truputis cukraus ir cinamono; • ištrinta varškė, sutrintos uogos ir vaisiai; • ryžių, avižų dribsnių arba manų košė, 1 saujelė vandenyje išmirkytų razinų ar kitų džiovintų vaisių, truputis cinamono; • vištiena arba kalakutiena (supjaustyta smulkiais gabalėliais, patroškinta nedideliame kiekyje vandens su pasirinktomis daržovėmis, baigiant virti pagardinta prieskoninėmis žolelėmis, šlakeliu grietinėlės ir trupučiu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis), tarkuotas fermentinis sūris (geriausia užberti obuoliukams jau baigiant kepti); • vištienos ar kalakutienos faršas (patroškintas garuose, sumaišytas su virtais ryžiais ir tarkuotu obuoliu, pagardintas šlakeliu grietinėlės ir prieskoninėmis žolelėmis). 1 šaukštas faršo – apie 50 g, 1 šaukštas varškės – apie 30 g. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto