Skrudinti dribsniai

• 200-250 g avižų dribsnių; • 150 g (iš viso) įvairių pasirinktų riešutų, sėklų, džiovintų uogų ir vaisių (galima maišyti lygiomis dalimis); • 2–3 šaukštai aliejaus; • apie 0,5 stiklinės skysto medaus.

Paruošimas: 1. Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius su augalų sėklomis, riešutais, galite paskaninti cinamonu, vaniliniu cukrumi. Džiovintus vaisius ir uogas įmaišykite į jau paskrudintus dribsnius, nes kepami vaisiai ir uogos dažnai apkarsta. 2. Viską apšlakstykite aliejumi ir medumi (tirštą medų ištirpinkite vandens vonelėje) ir viską gerai išmaišykite. 3. Supilkite mišinį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes (kepamus dribsnius galite keliskart pamaišyti medine mentele).

Mes dažniausiai naudojame saulėgrąžų sėklas, lazdynų, graikinius riešutus, razinas, džiovintas vyšnias.

ATMINKITE: skrudintus dribsnius sandariai galite laikyti visą savaitę. Mažyliams ruoškite skrudintus dribsnius iš smulkių avižų dribsnių, skirtų virti 1–3 min., ūgtelėjusiems – ir iš viso grūdo neskaldytų avižų. Galite paįvairinti tradicinius avižų dribsnius grikių, ryžių, kviečių dribsniais ar jų mišiniais. Mums skaniausi dribsniai – su natūraliu jogurtu, kefyru. Taip pat skanu – su grūdėta varške ar pienu. Skanaus, Mažyli!