• 200-250 g avižų dribsnių; • 150 g (iš viso) įvairių pasirinktų riešutų, sėklų, džiovintų uogų ir vaisių (galima maišyti lygiomis dalimis); • 2–3 šaukštai aliejaus; • apie 0,5 stiklinės skysto medaus.
Mes dažniausiai naudojame saulėgrąžų sėklas, lazdynų, graikinius riešutus, razinas, džiovintas vyšnias.
ATMINKITE: skrudintus dribsnius sandariai galite laikyti visą savaitę. Mažyliams ruoškite skrudintus dribsnius iš smulkių avižų dribsnių, skirtų virti 1–3 min., ūgtelėjusiems – ir iš viso grūdo neskaldytų avižų. Galite paįvairinti tradicinius avižų dribsnius grikių, ryžių, kviečių dribsniais ar jų mišiniais. Mums skaniausi dribsniai – su natūraliu jogurtu, kefyru. Taip pat skanu – su grūdėta varške ar pienu. Skanaus, Mažyli!