Glotnutis su mėlynių uogomis ir bananu

• 1 ar 2 saujos mėlynių; • 0,5 banano; • 1 šaukštelis medaus; • 0,5 stiklinės kefyro.

Glotnučiai – tiršti kokteiliai, gaminami iš smulkintų vaisių, uogų bei pieno produktų. Jiems galite naudoti pieną, natūralų jogurtą, kefyrą, pasukas. Tai gali būti puikus mažylio užkandis priešpiečiams ar pavakariams. Jeigu nedėsite medaus, glotnutį galite siūlyti 10-12 mėn. mažyliui. Nuo metų glotnutį galite skaninti maltomis linų sėmenų, sezamų, moliūgų sėklomis, aguonomis. Bus sočiau. Paruošimas 1. Uogas ir bananą nuplaukite. 2. Bananą nulupkite, pusę jo (jei norite tirštesnio, galite dėti ir visą) dėkite į blenderį, suberkite uogas, dėkite medų ir blenderiuokite. 3. Kai gausis vientisa masė, supilkite kefyrą ir dar kartą trumpam įjunkite blenderį. 4. Skanaukite. Jei trūksta saldumo, įdėkite dar medaus. Jei glotnutis Jums per tirštas, įpilkite kefyro, jeigu per skystas, įdėkite daugiau banano. Skanaus, Mažyli!