Desertas maitinančioms mamoms

• 3 pakeliai sausainių (mes paprastai naudojame „Gaidelį“); • 1 indelis „Rududu“; • 1 pakelis sviesto.

Pamenu, kai visos trys buvom maitinančios mamos, saldumynų norėjosi labiau nei bet kada ir ne tik kartą per dieną. Dėl galimų alergijų, medikai bent jau pirmaisiais mažylių maitinimo mėnesiai patarė vengti šokolado, todėl šis desertas, kitaip dar „Karamelinis tinginys“, kuriame nėra nė lašo kakavos, tapo etatiniu mūsų skanėstu. Vėliau, aišku, jį pamėgo ir ūgtelėję mūsų mažyliai. Pabandykite ir Jūs. Deserto paruošimas 1. Sviestą kiek pasmulkinkite ir įstatykite į karšto vandens vonelę kol visai išsilydys. 2. Sausainius sutrupinkite dieliame inde. Dabar šis darbas – labai mėgiamas mūsų keturmečių pirmagimių. 3. Į indą su ištirpintu sviestu dėkite „Rududu“, viską gerai išmaišykite ir masę pilkite ant sutrupintų sausainių. 4. Viską gerai išmaišę, viską pilkite į skardą, gerai suspauskite ir mažiausiai kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą. Geriausia, kad jis pastingtų per naktį. Skanaus!