• 1 svogūnas; • 50 g jaunų (mažesnių) špinatų; • 150 daugiaryžio ryžių; • kepimui skirtas aliejus (kokosų, palmių riešutų, rafinuotas saulėgrąžų, rapsų, kukurūzų…); • puodelis ekologiško daržovių sultinio; • šaukštelis sviesto; • 20-30 g. tarkuoto kietojo sūrio.
Kai rengėme knygą „Mažylio receptai“, visais marketinginiais klausimais mums labai gelbėjo draugė Giedrė. Daugumos mūsų gamintų receptų ji nevalgė, nes jau nesuskaičiuojamą daugybę metų ji yra vegetarė. Užtat ji žino daugybę tokių vegetariškų patiekalų, kuriuos mes, visavalgytojai, su malonumu kertame. Visi. Nuo mažiausio iki didžiausio. Tai štai šis daugiaryžis – vienas iš tokių. Paruošimas 1. Jeigu neturite namie gaminto sultinio, jo pasigaminkite šaukštą ar du ekologiško sultinio užpylę karštu vandeniu (kiekis priklauso nuo Jūsų turimo sultinio sūrumo). 2. Špinatus pamerkite į šaltą vandenį. 3. Nulupkite svogūną, susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje ar puode storu dugnu iki kol jis pagels. Ten pat suberkite ir apkepinkite ryžius. 4. Po truputį pilkite sultinį. Iš pradžių tiek, kad apsemtų ryžius. Maišykite. Kai sultinį ryžiai sugers, kartokite. Jeigu sultinys baigsis, o ryžiai bus dar kieti, pilkite vandens. Taip „žaisti“ reikės apie 20 minučių. 5. Pamirkytus špinatus nususinkite, susmulkinkite ir baigiant virti daugiaryžiui meskite juos į keptuvę / puodą. Sumaišykite. Dar po minutės ar dviejų dėkite sviestą. Jeigu ryžiai jau tokie, kad beveik būtų galima valgyti, išjunkite ugnį, suberkte tarkuotą sūrį, keptuvę / puodą uždenkite ir leiskite patiekalui „pailsėti“ 5 minutes. 6. Kraukite į lėkštes. Užteks ir mažyliui, ir mamai ar tėčiui. Skanaus, Mažyli!