Cukinijų apkepas

• kelios riekės cukinijos; • 20 g fermentinio sūrio; • 1 kiaušinis; • 0,5 svogūno; • riekelė virto kalakutienos kumpio ar šoninės; • 1 šaukštas kukurūzų miltų (galima ir kvietinių); • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus; • žiupsnelis druskos, prieskoninės žolelės.

Drugelio ir traukinuko formos apkepai iš lėkščių dingo akimirksniu. Vos spėjom nufotografuoti. Mintis lėkštes papuošti kokiu spalvotu garnyru taip ir liko neįgyvendinta. Skanus ir su grietine, ir be jos. Cukinijų apkepo paruošimas 1. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite alyvuogių aliejuje. 2. Tą patį padarykite su kumpeliu ar šonine. 3. Cukiniją nuplaukite, nuskuskite odą ir išimkite sėklytes (jei cukinija jauna ir maža, to darti nereikia). Ją sutarkuokite burokine tarka. 4. Į tą patį dubenėlį sutarkuokite sūrį. Jo, priklausomai nuo skonio, gali būti daugiau arba mažiau. 5. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskytę, žoleles, sumeskite pakepintą svogūną, mėsytę ir viską gerai išmaišykite. 6. Pabaigoje suberkite miltus. Baigę maišyti pilkite į formeles. Jei formelės mažos, kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Jeigu apkepą gaminate visai šeimynai dideliame inde, visko dėkite daugiau ir kepkite dvigubai ilgiau, apie valandą. Skanaus, Mažyli!