Kai orai vis vėsyn – norisi kuo daugiau šiltų patiekalų, tad siūlome jums pasigaminti ir vakarienei, ir lengviems pietums tinkantį vegetarišką patiekalą – bulvinius-varškinius keksiukus.
• 3 bulvės; • 100 g varškės; • 1 kiaušinis; • sauja fermentinio sūrio; • pusė šaukštelio kepimo miltelių; • trečdalis stiklinės pieno; • sauja džiūvėsėlių; • paskaninimui: džiovintų pomidorų ar prieskoninių žolelių.
Bulvių ir varškės keksiukų paruošimas: 1. Bulves išvirkite, užpilkite pienu ir sutrinkite smulkintuvu iki vientisos tyrės. 2. Įmuškite kiaušinį, įberkite kepimo miltelių, fermentinio sūrio tarkuoto, sudėkite varškę, džiūvėsėlius. 3. Viską gerai išmaišykite, paskaninkite susmulkintais džiovintais pomidorais ar prieskoninėmis žolėlėmis ir sudėkite šaukštu į keksiukų formeles (pateptas sviestu arba – su popierinėmis formelėmis kepimui). 4. Dėkite kepti į orkaitę (įkaitintą iki 180 laipsnių) kepti apie 30-40 min.
Skanaus, mažyliai!