Vasariškas desertas iš braškių

• 3 saujos braškių; • 200 ml grietinėlės; • 1 šaukštas želatinos; • 0,5 citrinos sultys; • 4 šaukštai cukraus pudros.

Nežinau ar čia tik mums taip atrodo, bet šiemet ilgiau nei įprastai dera braškės. Jų vis dar yra. Ir gražių, ir skanių, ir lietuviškų. Nepamirškite šių gėrybių užsišaldyti žiemai, o jeigu kas liks, pagaminkite šeimynai šį vasarišką desertą. Paruošimas 1. Želatiną užpikite keliais šaukštais drungno vandens ir palikite pabrinkti (10-15 min.). Jeigu granulės netirpsta, įstatykite indelį į puodą su karštu vandeniu. 2. Braškes nuplaukite. Berkite į blenderį, sudėkite cukraus pudrą, išspauskite pusės citrinos sultis ir viską sublenderiuokite. 3. Ištirpintą želatiną, kol nesustingo, įmaišykite į braškių masę. 4. Gerai išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į bendrą masę. 5. Viską išpilstykite į nedideles stiklinaites ar kitas formeles ir dėkite į šaldytuvą maždaug 4 valandoms. 6. Dekoruokite braškėmis, užtarkuokite šokolado ar tiesiog skanaukite be priedų. Skanaus, Mažyli!