Vegetariška pica su baklažanais

• 1 baklažanas; • 5-6 šaukštai pomidorų pastos (ne koncentrato); • šlakelis alyvuogių aliejaus; • 80 g mocarelos; • 4 baltos / sumuštinių duonos riekės; • bazilikas.

Ar dažnai Jūs ir Jūsų mažyliai valgote baklažanus? Neslepiame, ši daržovė – viena retesnių ir ant mūsų stalo. O be reikalo. Kad būtų įdomiau nei tik baklažanas kitų daržovių fone, siūlome išbandyti baklažanų picą. Tinka ne tik vaikams. Paruošimas 1. Nuplaukite ir riekelėmis supjaustykite baklažaną. 2. Įkaitinkite nesvylančią ar grilio keptuvę ir po kelias minutes iš abiejų pusių apkepinkite baklažano griežinėlius. 3. Iš duonos riekelių stikline išspauskite ar peiliu apipjaustykite rutuliukus. Jie turėtų būti tokio dydžio kaip baklažanų riekelės. 4. Mažame puodelyje pakaitinkite pomidorų pastą, berkite žiupsnelį druskos ir įpilkite šlakelį ayvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite. 5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos dėkite duonos riekes. Jas plonai patepkite pomidorų pasta ir ant viršaus dėkite pakepintus baklažanų griežinėlius. Ant šių – vėl pomidorų pastą ir ant viršaus mocarelos sūrį. 6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys, o duonelė paskrus. Papuošti galite baziliko lapeliais. Picukės skanios ir šiltos, ir pravėsusios. Skanaus, Mažyli!