(nuo 4-5 mėn. – jei taip rekomandavo mažylį prižiūrintis gydytojas):
• bulvės – pjaustytos verda apie 20 min.
• morkos – pjaustytos verda apie 10-20 min. Morkų sulčių ragauti nuo 6-8 mėn.
• baltagūžiai kopūstai – virti nebūtina, pakanka nuplikyti verdančiu vandeniu- žalių tarkuotų ragauti ne anksčiau 1 m.
• brokoliai – pjaustyti verda 8-15 min.
• cukinijos – pjaustytos verda 5-12 min.- ragauti žalių pjautytų ar tarkuotų nuo 1 m.
• moliūgai – pjaustyti verda 5-12 min. – ragauti žalių pjaustytų ar tarkuotų nuo 1 m.
• žiediniai kopūstai – verda 8-15 min. – ragauti žalių smulkiai pjaustytų nuo 1 m.
• lęšiai – džiovinti lęšiai verda 10-40 min.
Svarbu:
• Mažylį su daržovėmis pažindinkite pamažu – pradedant nuo 1 daržovės ir vis pridedant ir ragaujant po naują.
• Bet – ne daugiau 4-5 skirtingų daržovių vienoje makalainėje.