Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai – jei ir nesuges – bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį.
Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:
– pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;
– šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;
– svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;
– jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;
– česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;
– duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);
– aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;
– medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis – jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;
– šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve – ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;
– šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;
– jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.
Nedėkite į šaldiklį:
– termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;
– didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);
– pieno produktų – švieži jie žymiai skanesni;
– kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).