Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai – jei ir nesuges – bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį.

Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:

pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;

– šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;

svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;

– jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;

česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;

duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);

aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;

medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis – jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;

– šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve – ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;

– šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;

– jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.

Nedėkite į šaldiklį:

– termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;

– didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);

pieno produktų – švieži jie žymiai skanesni;

kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).