Patiekalai iš makaronų

Makaronams reikės: • 2 saujų makaronų (vienam valgytojui); • 0,5 šaukštelio druskos; • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus; • 1 šaukšto tarkuoto sūrio. Padažui reikės: • 4 šaukštų žirnelių; • 3 šaukštų grietinėlės; • žiupsnelio druskos.

Tokius pietus ar vakarienę, aišku, su suaugusiojo priežiūra, mes leidžiame gaminti savo penkiamečiams. Patikėkite, atrakcija visai šeimai. O kaip skanu! Receptas – iš knygos „Samčio burtai“. Paruošimas 1. Į verdantį vandenį įberkite druskos, įpilkite aliejaus ir sudėkite makaronus. Juos virkite tiek, kiek parašyta ant pakelio. Nuotraukoje matomi drugelių formos makaronai virė 10 minučių. 2. Kol makaronai verda, į kitą puodą su verdančiu vandeniu suberkite žirnius ir pavirkite 5 minutes. 3. Vandenį nuo žirnių nupilkite ir užpilkite ant jų grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Leiskite užvirti ir išjunkite kaitlentę. 4. Išvirtus makaronus nukoškite kiaurasamčiu. 5. Sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite žirnių padažą, o ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Skanaus, Mažyli!