Trešnės mažyliui

Šaldytos trešnės – vienos skaniausių šaldytų uogų. Kol kas jų yra šviežių, atsivalgykite iki soties ir būtinai nepamirškite jų pasiruošti žiemai. Tikrai labai gardu. Kai vaikai įsisuka į šaldiklį, būtent trešnės baigiasi greičiausiai. Tik prieš dėdami į šaldiklį, nepamirškite šimti trešnių kauliukų. Be to, kad trešnės yra labai saldžios ir skanios, jose dar yra vitamino C, cukraus, geležies ir karoteno. Kada: garuose apvirtos ar verdančiu vandeniu nuplikytos trešnės mažyliams galimos nuo 8–9 mėn. Jas sutrinkite į tyrę vienas (pradedant nuo 1–2 uogų) arba su kitomis uogomis, vaisiais ar kruopomis, taip pat galite išspausti sulčių. Paruošimas: trešnes gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu (galite perlieti verdančiu vandeniu), būtinai išimkite kauliukus. Kol mažylis neturi pakankamai dantukų trešnių odelei sukramtyti, ją reikėtų nulupti, kad neužspringtų. Renkamės tinkamas: trešnių yra įvairių rūšių ir spalvų. Svarbiausia, kad uogos būtų sultingos, minkštos, kauliukas lengvai atsiskirtų nuo minkštimo. SVARBU: trešnės gerina apetitą, tinka sergant mažakraujyste.