Pomidorai mažyliams

Vasarą, kai pasirodo skanūs, kvapnūs ir tikri pomidorai, nepamirškite jais paskaninti mažylių tyrelių ar įtraukti jų į jau ūgtelėjusių vaikučių racioną. Pomidoruose daug vitamino C ir karoteno, vitamino PP ir B grupės vitaminų. Juose gausu kalio, kiek mažiau magnio, kalcio, fosforo, geležies, jodo, vario, cinko ir fluoro. Kada: virti pomidorai be odelės mažyliams rekomenduojami nuo 6 mėn., ruošiant tyrę su kitomis daržovėmis, termiškai neapdoroti pomidorai be odelės – nuo 6–8 mėnesio. Odelę būtina lupti iki 3 metų, kad gerai nemokantis kramtyti mažylis ja neužspringtų ir nebūtų sudirgintas skrandukas. Paruošimas: pomidorus gerai nuplaukite, išpjaukite vaiskočius ir nulupkite odelę (10–15 sek. įmerkę į verdantį, paskui – į šaltą vandenį). Kad lengviau nudirtumėte odelę, prieš merkdami į vandenį ją kryžmai įpjaukite ties kotelio vieta arba viršūnėlėje. Pomidorus be odelės susmulkinkite, sudėkite į verdantį vandenį ir 8–10 min. virkite su kitomis daržovėmis. Be to, galite į daržovių tyrę įspausti pomidorų sulčių. SVARBU: – pomidorų nereikia laikyti šaldytuve, nebent jie buvo virti, supjaustyti ar yra pernelyg prinokę; – gerina virškinimą, apetitą, miegą, aktyvina smegenų ir nervų sistemą; – tinka užkietėjus viduriukams.