Moliūgas – viena populiariausių rudens gėrybių ne tik Lietuvoje. Tai – labai vertinga daržovė. Moliūguose yra vitamino A, beta karoteno, kalio, geležies. Juose gausu ląstelienos, todėl ši daržovė lengvai virškinama, nekaloringa. Moliūgas valgomas virtas, keptas, marinuotas ir net žalias. Tinka tiek prie sūrių, tiek prie saldžių patiekalų. Apvirto moliūgo mažyliams galima ragauti (žinoma, pasitarus su gydytojais) nuo 4-6 mėn. Termiškai neapdoroto moliūgo (sulčių pavidalu ar kaip salotų sudedamosios dalies) – nuo 1 metų. Svoris: 1 saujelė kubeliais pjaustyto – 80-90 g Sezoniškumas Lietuvoje: rugpjūčio-rugsėjo mėn. SVARBU: tinka užkietėjus viduriukams.